top of page
Bildschirmfoto 2024-07-10 um 11.34.06.png
Green_low.jpg
Zu sehen ist der Hachenburger Pils-Kasten für die Hachenburger Drittel-Flaschen. Im Kasten befinden sich keine Drittel-Flaschen, sondern ein Haufen Erde, aus dem ein frischer grüner Trieb mit mehreren grün-saftigen Blättern wächst. Neben dem Kasten stehen zwei Hachenburger Drittel-Flaschen der Sorte Hachenburger Pils.

Nachhaltig.
Regional.
Hachenburger.

What moves us?

Since 1861, we have been brewing not just beer in our family brewery - we have been brewing Hachenburgers. Our secret to success? A strict quality philosophy: We brew with 100% aroma hops and give our beer 6 weeks to mature in peace. And very importantly: The Westerwald is not just our home, it is a matter close to our hearts.

We are still an owner-managed family brewery. Jens Geimer is the 5th generation managing partner. Together with a good 90 employees and 13 trainees, we have been producing beer in our modern brewery using traditional brewing methods for more than 160 years.

Hachenburger beers are sold in the Westerwald and the surrounding regions, for example in restaurants or in well-stocked specialist and grocery stores.

Green_low.jpg

What moves us?

Our goal: Climate neutral by 2030 through our own efforts!

Since 1861, we have been brewing not just beer in our family brewery - we have been brewing Hachenburgers. Our secret to success? A strict quality philosophy: We brew with 100% aroma hops and give our beer 6 weeks to mature in peace. And very importantly: The Westerwald is not just our home, it is a matter close to our hearts.

We are still an owner-managed family brewery. Jens Geimer is the 5th generation managing partner. Together with a good 90 employees and 13 trainees, we have been producing beer in our modern brewery using traditional brewing methods for more than 160 years.

Hachenburger beers are sold in the Westerwald and the surrounding regions, for example in restaurants or in well-stocked specialist and grocery stores.

Kompensation mit Klimaschutzprojekten

Die Klimabelastung unseres Unternehmens hat die Genossenschaft Zukunftswerk eG aus Peißenberg
für uns ermittelt. Unser EDV-System kann diese CO2-Bilanz tagesaktuell abbilden.
Alle aktuell nicht vermeidbaren Emissionen werden durch hochwertige, zertifizierte Klimaschutzprojekte kompensiert. 

Hachenburger Bierpark (5).jpg

Ausgezeichnet: Wir sind das Zukunftsunternehmen 2023 in RLP!

Die Zukunftsinitiative Rheinland-Pfalz hat die Westerwald-Brauerei als "Zukunftsunternehmen 2023" des Landes ausgezeichnet. Überzeugt hat die Jury die Kombination aus Nachhaltigkeit und Digitalisierung im zukunftsfähigen Arbeitsumfeld zum Wohle unserer Kunden.

 

Damit wir als private Familienbrauerei in einer hochintensiven Branche überleben, muss unser 100-köpfiges Team jeden Tag sein Bestes geben. Wir brauen handwerklich mit 100 % Aromahopfen, lassen unser Bier 6 Wochen lang bei Minus 1 Grad Celsius reifen und haben unseren CO2-Fußabdruck in den letzten Jahren halbiert. Damit wir uns diesen Luxus leisten können, müssen alle Prozesse wie am Schnürchen laufen. Digitalisierung ist hier ein ganz wichtiger Hebel. Dieser Preis bestätigt unser Engagement und spornt uns auch in der Zukunft an, gemeinsam an unserem Ziel zu arbeiten: Wir möchten die unkomplizierteste Brauerei mit dem besten Bier, dem besten Team und den zufriedensten Kunden sein.

f11ba4_353cf89018a54bdcbb738a0b127c0e52~mv2.avif
Hachenburger Bierpark (6).jpg

Sustainable & regional

Sustainable & regional

  • Grüner Strom von der Fa. Mann Energie

  • elektrischer Fuhrpark

  • Energiegewinnung durch neue Kälte-/Dampfanlage

  • Bau des neuen Sudhauses

  • Umstellung der Bügelflasche auf die neue Drittel

  • Wir kaufen regional!

Green_low.jpg
image-13.jpg
E-Truck 2.jpg
CO2 recovery:
500 tons less CO2 in the atmosphere

CO2 is produced during the fermentation of Hachenburger beers. From now on, we will be capturing the environmentally harmful gas in a huge zeppelin in the Hachenburger ripening house. This is part of a CO2 recovery system that then cleans the gas and processes it into highly pure carbonic acid. We can then use this fermentation carbonic acid to fill non-alcoholic beverages. And it's good for the environment too!

With the help of the recovery plant, we can capture 500 tons of CO2 per year that previously simply evaporated into the atmosphere. This allows us to further reduce the carbon footprint of our Hachenburger beers and bring us a decisive step closer to our goal of being climate-neutral by 2030.

e-mobility

The brewery's entire fleet is already fully electric; only three trucks are still in use in the logistics fleet, all of which are expected to be fully electric by 2030.

For a few weeks now, we have had a second Hachenburg e-truck in our logistics fleet. This means that the number of electric vehicles has doubled in one fell swoop.

Die Hachenburger Pils-Raute: In Ihrem Zentrum steht der Marken-Schriftzug "hachenburger". Darüber steht der Hachenburger-Turm, rechts und links eingerahmt von je drei Aromahopfen-Dolden. Unter dem "hachenburger" Schriftzu steht die Sortenbezeichnung "Pils". Umschlossen wird die Raute von einer dünneren, inneren sowie einer dickeren, äußeren weißen Linie.

contact

Westerwald Brewery

H. Schneider GmbH & Co. KG

Am Hopfengarten 1

57627 Hachenburg

Managing Director: Jens Geimer

Phone: +49 (0)2662-808-0

E-Mail: info@hachenburger.de

Opening hours:

Brewery Store:

Monday – Saturday

10:00 a.m. to 6:00 p.m.

Logistics:

Monday - Thursday

07:00-16:00

Fridays

07:00-12:30

opening hours

Office:

Monday - Thursday

08:00 - 17:15

Fridays

08:00 - 14:00

Beer experience tours daily by individual telephone arrangement!

Subscribe to Newsletter

Dankefür deine Anmeldung!

  • Facebook
  • Instagram

©2024 by Hachenburger

bottom of page